ООН закликає український уряд розробити стратегію допомоги біженцям у поверненні додому.

За результатами останніх опитувань ООН, 60-80% біженців з України висловили бажання повернутися додому.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді в інтерв’ю Укрінформ зазначив, що ООН регулярно проводить опитування серед біженців.

“Відсоток біженців, які говорять нам, що хочуть повернутися в Україну, все ще надзвичайно високий – 60-80%. Як ми їх підтримаємо? Оскільки війна триває, багато з них кажуть, що не можуть повернутися, але ми повинні думати, як допомогти людям це зробити. Ми не хочемо нікого змушувати. І навіть після повернення справи в біженців не будуть такими райдужними. Уряду потрібна хороша стратегія в цьому питанні”, – наголосив він.

Станом на зараз в Європі перебувають понад 6 мільйонів біженців з України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

ООН підкреслює важливість розробки українським урядом комплексної стратегії, яка б допомогла біженцям у поверненні додому.

Ця стратегія має включати: створення безпечних умов для повернення, надання допомоги у відновленні житла та інфраструктури, сприяння працевлаштуванню та соціальній адаптації.