В Україні з 1 лютого зарплати військових не зміняться. Розмір забезпечення залежить від того, які завдання виконують військові.

Крім зарплати та премії, військові можуть отримувати додаткові виплати за виконання бойових завдань, за вислугу років чи здобуття наукового ступеня. Тому виплати у кожного військового найчастіше різняться. Детальніше пояснили у постанові КМУ №168.

  • Терміновики у ЗСУ отримують мінімально 6 тис. грн.
  • Військові, які здійснюють бойові/спеціальні завдання у період забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з агресією РФ проти України, одержують 30 тис. грн.
  • Військові на лінії зіткнення мають зарплату 50 тис. грн.
  • Військові ЗСУ у зоні активних бойових дій або для лікування/реабілітації одержують 100 тис. грн.
  • Інструктори одержують 15-30 тис. грн.
  • Курсанти – 2350 грн.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Згідно з Постановою КМУ № 975, на додаткову виплату для військових можуть розраховувати ті, хто отримав інвалідність внаслідок бойових дій. Під час проходження служби військові з інвалідністю одержують одноразову виплату від 70 до 120 прожиткових мінімумів — 187 880-322 080 грн.

Якщо інвалідність було отримано під час виконання службового завдання, виплата становитиме від 250 до 400 прожиткових мінімумів — 671 000-1 073 600 грн. Виплати розраховуються індивідуально, залежно від групи інвалідності та придбаних ушкоджень.