Картопля є основою раціону багатьох українців, адже цей овоч по-справжньому унікальний. Його можна вживати як закуску, зробити з нього салат, основне блюдо і навіть десерт.
Але не у всіх варіаціях картопля здатна приносити організму користь, адже від методу приготування змінюється структура продукту та вміст вітамінів та мінералів у ньому.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Як кажуть експерти, зберегти максимум корисних компонентів у картоплі можна, якщо вживати ії зі шкіркою. Оболонка картоплі є захисним бар’єром, який утримує мікро- та мікроелементи всередині плода. Мало того, сама шкірка — це величезне джерело клітковини.
Готувати ж картоплю дієтологи рекомендують за допомогою мікрохвильової печі, тому що при варінні овоч втрачає вітаміни, а ось глікемічний індекс і кількість калорій у кінцевому продукті будуть вищими.