Жінка з Маріуполя Маріанна Вишемирська, яка ледь не загинула під час російського обстрілу, коли ракета росіян влучила у Маріупольський пологовий будинок, нині отримала посаду прокремлівському фонді.

Як стало відомо з її публікацій у соцмережах, вона вже встигла поставити свій підпис за російського диктатора Володимира Путіна, який оголосив про намір брати участь у президентських виборах. 

«Зараз, попри санкції та всі проблеми, Росія динамічно розвивається. Захищає своїх громадян та працює над тим, щоб завтра було краще, ніж учора. Не вдасться заперечувати того, що це пов’язано з особистістю однієї конкретної людини, під загальним керівництвом якої здійснюється ухвалення правильних, як ми бачимо за результатами, рішень», – написала Вишемирська.

Маріанна Вишемирська відома тим, що після бомбардування пологового у Маріуполі 2022 року потрапила у фотооб’єктив журналіста західного видання. Кадри з нею облетіли весь світ.

Після бомбардування пологового будинку Вишемирську вивезли до так званої «ДНР», а потім до Росії, де вона отримала посаду керівника «комітету соціальних ініціатив у прокремлівському фонді «Родіна».

Як з’ясувало видання ASTRA, Маріанна мешкає у Москві та знімає пропагандистські ролики про відновлення зруйнованого Маріуполя та бере інтерв’ю у полонених бійців «Азова».  

Відразу після появи кадрів зруйнованого пологового будинку у Маріуполі російська пропаганда заявляла, що Вишемирська – актриса, а у пологовому будинку не було жінок.

Офіційне держвидання Ррсії “Російська газета” писало, що “знята в Маріупольському пологовому будинку жінка виявилася фотомоделлю в гримі”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

А російський міністр закордонних справ Сергій Лавров заявляв, що пологовий будинок у Маріуполі використовувався як база батальйону «Азов».

Однак вже через деякий час пропагандисти почали використовувати Вишемирську вже як жінку, що “пережила обстріли ЗСУ”. 

Сама Маріанна роздавала інтерв’ю прокремлівським журналістам та звинувачувала українських військових, зокрема у тому, що вони забирали їжу у породіль.