СБУ викрила полковника ЗСУ, який вимагав хабар у 45 тисяч доларів за укладення оборонного контракту.

За інформацією СБУ, полковник Командування Сил підтримки ЗСУ вимагав від керівника львівської компанії-постачальника оборонних товарів хабар у розмірі 45 тисяч доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про постачання товарів для ЗСУ на суму 36 мільйонів гривень.

СБУ затримала полковника та керівника компанії під час передачі першого траншу хабаря у розмірі 14,6 тисячі доларів США.

У ході обшуків у помешканнях та на робочих місцях фігурантів у Києві та Львові СБУ виявила та вилучили:

  • комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми;
  • майже 10 мільйонів гривень готівки, походження якої з’ясовується.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 10 мільйонів гривень кожному.

Розслідування триває, встановлюються інші можливі учасники злочинної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.