Коли ви розкладаєте придбані продукти по місцях – яйця однозначно опиняються в холодильнику. Але наступна стаття переконає вас більше цього не робити. Холодильник, насправді, дуже погано впливає на смак та якість яєць.

Про те, чому не можна зберігати яйця в холодильнику, розповіло американське видання Mirror. Причини цьому суттєві. 

Чому не можна зберігати яйця в холодильнику ?

Справа в тому, що шкарлупа продукту має дуже пористу текстуру. Через це, коли ви кладете яйця в холодильник, вони моментально починають вбирати аромат їжі, яка лежить на сусідніх полицях. Це, в свою чергу, дуже змінює смак самих яєць, їх аромат і якість приготованих з них страв. Буде особливо неприємно, якщо у вашому холодильнику є гострі сири або овочі, такі як цибуля чи часник. Більше того, неможливо визначити, чи ввібрало ваше яйце будь-який із цих ароматів, доки ви не з’їсте його, що може призвести до жахливих вражень.

Також є ризик розповсюдження бактерій 

Через крихітні пори всередину яйця можуть потрапити бактерії, яку будуть небезпечні для організму. Особливо часто це трапляється саме з тими яйцями, які зберігаються в холодильнику. 

Де краще зберігати яйця

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для продукту ідеально підходить кімнатна температура. Навіть якщо порівняти бісквіт, з прохолодними яйцями і той, яйця для якого зберігались за кімнатної температури – помітна суттєва різниця. Текстура другого, звісно ж, буде значно кращою, зауважує шеф-кухар.

Чому в супермаркетах яйця не зберігають в холодильнику

Зміна температури, коли ви їх дістаєте, спричинить утворення конденсату, що може збільшити шанси виникнення бактерій сальмонельозу.