Цибулевий суп – це суп французьких бідняків. Історія його виникнення відходить далеко в минуле, тому сказати, який саме із багатьох рецептів, що дійшли до наших часів, є оригінальним, неможливо.

А нещодавно зірковий шеф-кухар Володимир Ярославський  у своєму Instagram поділився рецептом цибулевого супу, який йому найбільше смакує. За словами кухара, існує легенда, згідно з якою цей суп вигадав ще Людовик XIV.

Інгредієнти на 3 великі супниці

  • Очищена цибуля – 500 гр
  • Вершкове масло – 60 гр
  • Оливкова олія – 20 гр
  • Насичений бульйон – 750 мл
  • Біле сухе вино – 75 гр
  • Коньяк – 1 ст.л.
  • Запашний та чорний перець
  • Мускатний горіх
  • Чебрець
  • Хліб на заквасці
  • Сир грюйер – 100 гр

Спосіб приготування

Цибулю нарізаємо соломкою та відправляємо на сковороду з оливковою олією. Смажимо на маленькому вогні протягом 35-40 хвилин.

Через 20 хвилин після початку смаження зменшуємо вогонь та додаємо солі. Важливо зішкрібати зі сковороди ту частину цибулі, яка починає приставати.

Коли цибуля добре присмажилась та протушкувалась, додаємо дрібку цукру, перці, чебрець та коньяк. Протушковуємо 1 хвилину та вливаємо вино.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Даємо вину випаруватись, додаємо бульйон, солимо за смаком та додаємо мускатний горіх.

Готовий суп розливаємо по супницям. Кладемо зверху по шматку хліба (ідеально, якщо він буде трохи черствим) та присипаємо сиром.

Запікаємо в духовці при верхньому грилі до отримання золотистої скоринки.