Сирні пончики – це смаколик, улюблений з дитинства. На жаль, зараз навіть у найкращих пекарнях вже не зустрінеш “ті самі пончики”. Проте, іх з легкістю можна приготувати вдома, адже рецепт досить легкий.

Рецептом сирних пончиків, перевіреним роками нещодавно поділилась у Instagram фудблогерка v.vanilinka. Приготувавши пончики за цим рецептом можна на мить поринути у щасливе безтурботне дитинство.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир – 500 гр
  • Яйце – 1 шт
  • Жовток – 1 шт
  • Цукор – 100 гр
  • Борошно – 200 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Олія для фритюру – 0,5-0,7л
  • Цукрова пудра, або цукор, змішаний з корицею – для посипки

Спосіб приготування

За 30 хвилин до початку приготування яйця та сир слід дістати з холодильника. Також, для економії борошна потрібно добряче відтиснути сир.

Сіль, ванільний цукор, сіль, цукор, жовток та яйце ретельно змішуємо.

Змішуємо борошно з розпушувачем та додаємо його до вищевказаних інгредієнтів. Вимішуємо до однорідності. Маса не повинна прилипати до рук.

Загортаємо тісто у харчову плівку та залишаємо на 30 хвилин.

Відщіпуємо шматок тіста, формуємо кульку (потрібно враховувати, що під час смаження вона збільшиться в розмірі). Обвалюємо в борошні.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Олію розігріваємо до 160-180 градусів, кладемо в неї пончики та обсмажуємо до золотистого кольору.

Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб вийшла зайва олія.

Обвалюємо пончики у цукровій пудрі, або суміші цукру та кориці.