Сирні пончики – це смаколик, улюблений з дитинства. На жаль, зараз навіть у найкращих пекарнях вже не зустрінеш “ті самі пончики”. Проте, іх з легкістю можна приготувати вдома, адже рецепт досить легкий.
Рецептом сирних пончиків, перевіреним роками нещодавно поділилась у Instagram фудблогерка v.vanilinka. Приготувавши пончики за цим рецептом можна на мить поринути у щасливе безтурботне дитинство.
Інгредієнти
- Кисломолочний сир – 500 гр
- Яйце – 1 шт
- Жовток – 1 шт
- Цукор – 100 гр
- Борошно – 200 гр
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль
- Олія для фритюру – 0,5-0,7л
- Цукрова пудра, або цукор, змішаний з корицею – для посипки
Спосіб приготування
За 30 хвилин до початку приготування яйця та сир слід дістати з холодильника. Також, для економії борошна потрібно добряче відтиснути сир.
Сіль, ванільний цукор, сіль, цукор, жовток та яйце ретельно змішуємо.
Змішуємо борошно з розпушувачем та додаємо його до вищевказаних інгредієнтів. Вимішуємо до однорідності. Маса не повинна прилипати до рук.
Загортаємо тісто у харчову плівку та залишаємо на 30 хвилин.
Відщіпуємо шматок тіста, формуємо кульку (потрібно враховувати, що під час смаження вона збільшиться в розмірі). Обвалюємо в борошні.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Олію розігріваємо до 160-180 градусів, кладемо в неї пончики та обсмажуємо до золотистого кольору.
Готові пончики викладаємо на паперовий рушник, щоб вийшла зайва олія.
Обвалюємо пончики у цукровій пудрі, або суміші цукру та кориці.