Німеччина продовжує брати активну участь у допомозі Україні та її збройним силам. Берлін надає нашій країні весь спектр німецького озброєння, за винятком одного — крилатих ракет Taurus, яких так потребують ЗСУ.

Переговори про передачу даного типу озброєння відкрито вже довгий час, але вище керівництво ФРН наполегливо не бажає йти Києву на зустріч. І тому, як зазначають експерти, є дві причини.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

По-перше, в головах у німців продовжує існувати комплекс провини за Другу світову війну, тому для багатьох з них неприйнятний той факт, що зброя, зроблена в Німеччині, знову битиме по території Росії.

По-друге, ймовірно в Берліні не впевнені на 100% ефективності Taurus. Якщо ці ракети покажуть себе в бою недостатньо добре, це може зробити антирекламу німецькому ВПК і знизити попит на цей тип зброї з боку іноземних держав.