Левиця із зооцентру під Києвом отримала контузію внаслідок російської ракетної атаки. Інші тварини також перелякалися.

Про це повідомила голова Центру порятунку диких тварин Наталія Попова у коментарі для “УП. Життя”. За її словами, уламки від ракети впали за 300 метрів від вольєра, де мешкає левиця Юна. У цей час вона перебувала на вулиці, всі інші тварини поховалися.

Попова додала, що “приліт” був у полі. Спочатку був яскравий спалах та грюкіт, а потім вогонь та дим. Між місцем падіння уламків та вольєром не було навіть дерева, тому 2-річна африканська левиця постраждала, розкоординована та не може стати на ноги. Медики призначили лікування, але прогнозувати щодо її стану не беруться.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Інші тварини злякалися, але, на щастя, таких серйозних травм, як у Юни, не отримали. Під час ракетного удару вони були усередині будівлі.

Юну забрала разом з левом із жахливих умов. Вони були у стресі, з обмороженням, бо жили у металеві клітці на бетоні без підстилки. Ці тварини не звикли до нашої зими, тому сильно замерзли та були у погано стані.