В кожній країні існують певні народні прикмети і повір’я, які пов’язані з подарунками. Так, наприклад, у Франції незаміжнім дівчатам не прийнято дарувати парфуми, а ось педантичні німці ніколи не подарують тижневик чи канцелярське приладдя. В нас же існує прикмета, що не можна дарувати ніж, дзеркало та годинник.

Чому ж не можна дарувати годинник за народними прикметами? Вперше дарувати ці пристрої заборонили у Китаї. Тут з обережністю ставилися до предмета, який може вимірювати те, що не бачить око людини. Крім того, ієрогліф, який означає “хронограф” дещо схожий тут на “смерть”. Тому в цій країні здавна існувало повір’я, що подарувати годинник означає пришвидшити відхід у інший світ.

Наші предки також ставилися до годинникових механізмів з обережністю, вважаючи, що вони містять у собі містичну силу. Годинники намагалися не лише не дарувати, але й не тримати у себе вдома.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Наприклад, згідно з прикметами, якщо подарувати годинник коханій людині, то він обов’язково стане причиною сварок і розлуки. За одним з повір’їв, коли стрілки годинника зупиняться, пара неодмінно розлучиться.

Звичайно, вірити чи ні схожим народним прикметам кожен вирішує сам для себе. Якщо ви не звертаєте увагу на повір’я, сміливо обирайте в подарунок дівчині чи чоловікові красивий та практичний аксесуар.