На Сонці сталося безліч спалахів, через що нашу планету накриє магнітна буря.

Як повідомляє The Watchers, черговий метеоудар розпочнеться 27 грудня.

Науковці зафіксували множинні спалахи класу М у неділю, 24 грудня. Потенційні геомагнітні збурення вже можливі наприкінці середи 27 грудня 2023 року.

Крім цього, сонячна активність продовжувала зростати протягом останніх днів, але рівень – помірний. Сонячна радіація – на нормальному рівні. Такі нестійкі та спокійні умови триватимуть до 27 грудня. Геомагнітне поле буде збурене весь час.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, що магнітні бурі виникають регулярно через збурення магнітного поля нашої планети. Здебільшого це спричинено вибухами на Сонці та впливом на магнітосферу Землі. Метеоудар може тривати від 1 до 7 днів.

Магнітні бурі впливають на температуру повітря, тиск, тому корональна маса просочується в атмосферу Землі, взаємодіючи з молекулами повітря, утворюючи полярні сяйва. Часом люди можуть відчувати нездужання через ці події.