Жінкам не варто йти воювати. На фронт потрібно відправляти безцільно залучених військовослужбовців.

Про це заявив відомий український громадсько-політичний діяч та колишній лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош в інтерв’ю на YouTube-каналі “LB live”.

Він висловив своє бачення про проведення мобілізації та оптимізацію роботи Збройних сил країни.

Ярош, зокрема, занепокоєний станом справ у військових частинах, зауваживши, що в армії є занадто багато військовослужбовців, які не беруть участі в активних бойових діях. Він закликав до оптимізації людських ресурсів та до роботи з командирами бригад, щоб уникнути “праздно шатающихся” військовослужбовців.

“Треба працювати з командирами, щоб уникнути ситуацій, коли одні військовослужбовці тривалий час сидять на передовій без ротації, а інші отримують зарплату за бездіяльність”, – підкреслив Ярош.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він також висловив своє ставлення до мобілізації, вказавши, що вона повинна бути точковою, орієнтованою на військово-облікові спеціальності, які реально необхідні для армії. Військовослужбовець підкреслив важливість роз’яснювальної роботи щодо наслідків непризову до армії.

У своєму виступі Ярош висловив проти мобілізації жінок на передовій. “Я противник перебування, особливо на першій лінії, жінок… У нас достатньо чоловіків для того, щоб воювати”, – зауважив він, вказавши, що він вважає це залишковим підходом.