Речник Міноборони пояснили заяву міністра Рустема Умєрова про мобілізацію українських чоловіків, які проживають за кордоном.

Іларіон Павлюк у коментарі “Бабель” сказав, що видання Bild, якому очільник Міноборони давав інтерв’ю, некоректно процитував слова Умєрова.

Раніше ЗМІ писали, що чоловіки від 35 до 60 років повинні з’явитися до призовних пунктів за кордоном, інакше будуть застосовуватися санкції.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте насправді Умєров наголосив на важливості приєднання до лав ЗСУ чоловікам, які втекли за кордон під час війни, або ж були там до 24 лютого 2022 року. Він говорив журналістам про рекрутинг, а ось мобілізації з-за кордону на порядку денному немає.

Також видання Bild повідомило, що міністр пообіцяв звільнити Крим вже у 2024 році. Проте Умєров заявив, що Сили оборони України обов’язково деокупують півострів, але не називав конкретних дат.