За інформацією, що надійшла на сайт Єврокомісії, Україна потрапила під загрозу внаслідок завезення отруйного сиру із Франції, який містить збудника стафілококової інфекції. Цей продукт, відомий як Reblochon de Savoie, міг надійти до магазинів країни.

Окрім України, сир зі стафілококом також потрапив до Бельгії та Іспанії, створюючи серйозну загрозу для здоров’я споживачів.

Фахівці Єврокомісії повідомили, що вже розпочато ретельне дослідження всіх виробників цього сиру з метою визначення обсягу та масштабу зараження продукції.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Загальна область розслідування та обстеження продукції Reblochon de Savoie визначить, яким чином заражений сир потрапив на ринки України. Вирішується питання щодо вилучення продукту з обігу для забезпечення безпеки споживачів.

Стафілокок, виявлений у сирі, може викликати низку небезпечних захворювань, включаючи інфекції крові, отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші. Зараз це стафілококове отруєння перебуває на першому місці серед усіх харчових отруєнь, а чутливість організму до цього збудника перевищує 90%.