Українські супермаркети та магазини підняли ціни на харчові продукти.

Від листопада 2022 року по листопад 2023 вартість продуктів збільшилася на 2,4%. Найбільше у ціні виросли м’ясні продукти та м’ясо – на 13%, повідомляє Держстат.

Проте й інші товари вдарили по гаманцю українців, серед яких у ціні виросла олія (на 9,6%), хліб (на 8,7%), молоко (на 9,4%), сир (на 7,0%), риба та рибні продукти (на 4,3%), макаронні вироби (на 0,7%).

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вартість не всіх товарів піднялася, бо деякі – упали у ціні. До прикладу, яйця стали дешевшими на 22,3%, а соняшникова олія – на 12,8%, цукор – на 3,8%, хлібопродукти – на 2,1%, фрукти – на 2,9%. У середньому вартість овочів стала нижчою на 8,2%.

Експерти зауважують, що перед святами ціни можуть вирости ще. Оскільки кожного року перед настанням Різдва та Нового року стандартно дорожчають продукти, у першу чергу – м’ясо, ковбаси та фрукти.