Картопляне пюре може бути як самостійною стравою, так і основою для приготування смачних запіканок, зраз, а також млинців та начинки для вареників.

Кулінарка Ірина поділилася в Instagram рецептом ситної запіканки з картоплі, з тушонкою та овочами.

Інгредієнти:

  • 1 кг очищеної картоплі
  • 50 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • сіль
  • 1 яйце

Начинка:

  • 2 ст. л. олії
  • 1 середня цибулина
  • 0,5 моркви
  • 0,5 болгарського перцю
  • 525 г тушкованої яловичини
  • 1 ст. л томатної пасти
  • сушений часник, чорний перець

Спосіб приготування:

1. Картоплю відварюємо до готовності. Зливаємо воду і робимо пюре, додаємо вершкове масло, тепле молоко, сіль і перемішуємо. Коли картопля трохи охолоне, додаємо яйце і перемішуємо до однорідності.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

2. Начинка: на невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю з морквою, додаємо болгарський нарізаний перець і тушкуємо ще декілька хвилин. Далі додаємо томатну пасту, смажимо 2 хвилини та додаємо тушковану яловичину. Розминаємо м’ясо лопаткою, додаємо чорний перець і сушений часник, тушкуємо начинку, поки не випарується майже вся волога.

3. Збираємо запіканку: змащуємо форму розм’якшеним вершковим маслом. Викладаємо половину пюре та розрівнюємо. На пюре викладаємо усю начинку, трохи утрамбовуємо лопаткою. Накриваємо другою половиною пюре, розрівнюємо та змащуємо розтопленим вершковим маслом. Запікаємо при температурі 180 С до золотистої скоринки, приблизно 40-50 хвилин.