Влада Польщі продовжує виставляти Україні вимоги та вести з Києвом діалог за допомогою ультиматумів. Нещодавно з такою заявою виступив новопризначений міністр сільського господарства країни Міхал Колодзейчак.

На тлі рішення Брюсселя розпочати з Києвом переговори про вступ до Євросоюзу, чиновник заявив, що це дуже поганий знак для місцевих фермерів, оскільки українські аграрії після відкриття європейського ринку стануть для них серйозними конкурентами.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Погодившись із тим, що Варшава не зможе заблокувати вступ України до ЄС, Колодзейчак запропонував виставити Києву ультиматум.

“Сьогодні ми повинні говорити про те, що агропродовольчі товари з України – сирі та перероблені – не потраплять до Польщі, наприклад, 20 років після вступу України до ЄС”, – заявив він, пославшись на наявний прецедент, коли Берлін на перші 8 років після вступу Польщі до Євросоюзу закрив для поляків свій ринок праці.