Українці висловили підтримку продовженню війни проти російської агресії навіть при можливому скороченні допомоги від Заходу.

Згідно з результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 29 листопада по 9 грудня, 58% українців вважають, що в разі суттєвого зменшення підтримки від Заходу, варто продовжити воєнні дії проти Росії. Навіть при наявності ризику втрати нових територій, більшість опитаних виступає за підтримку антиросійської боротьби.

Однак 32% респондентів вважають, що краще припинити бойові дії за умови отримання серйозних гарантій безпеки від Заходу, навіть якщо визволення окупованих територій відкладеться на невизначений термін. Ще 10% не мають чіткої думки на цей рахунок.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зазначено також, що 87% українців вірять, що за підтримки Заходу Україна може завдати Росії невдач та досягти прийнятного результату. Лише 7% вважають Росію сильною незалежно від підтримки Заходу, а 6% не визначилися.

Регіонально виявились певні відмінності у поглядах. На заході і в центрі більшість респондентів (64% і 65%) висловилися за продовження бойових дій у будь-якому випадку, але і тут є чверть населення, що виступає за припинення конфлікту. На півдні і сході думки розділилися майже порівну. У південних регіонах 46% виступають за це, а на сході – 47%.