15 грудня депутат з партії “Слуга народу” Сергій Батрин підірвав три гранати у приміщенні Керецьківської сільради на Закарпатті.

За даними поліції, унаслідок вибуху постраждали 26 людей, серед яких був і сам 54-річний депутат з села Кушниця. Він перебуває у реанімації під наглядом не лише лікарі, а й поліції. З цей вчинок його можуть посадити до в’язниці на 10 років.

Тим часом міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що депутат, який підірвав гранати в будівлі сільради, залишив вдома передсмертну записку. У ній Батрин написав, що хоче здійснити вибух у будівлі та зауважив, що розуміє, що може й сам загинути.

Присутні на засіданні сільради, яким пощастило вижити після вибуху повідомили, що за лічені хвилини до підриву гранат Батрин влаштував скандал. Коли депутати розглядали сільський бюджет на 2024 рік, він звернувся до присутніх:. “Що ви з тими грошима будете робити? Як можна під час війни собі премії виписувати? Ви покажіть фінансовий звіт за цей рік. Цілу ніч думав, що з цим робити”.

Батрин критикував колег, які збиралися проголосувати за підвищення з 2024 року зарплатні сільському голові.

Після цього він вийшов та за деякий час повернувся, аби кинути гранати.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На сайті Керецьківської громади йдеться, що депутат Батрин народився 12 серпня 1969 року. Він має середню спеціальну освіту. Депутат був членом комісії з питань законності, правопорядку та депутатської етики у Керецьківській сільраді.

Раніше Батрин займався пасажирськими перевезеннями.

Журналіст Віталій Глагола стверджує, що Батрин конфліктував із чинним головою Керецьківської територіальної громади Михайлом Мушкою.