27 липня в церковному календарі – день пам’яті апостола Акили. Жив він у Римі в I столітті разом із дружиною Прискиллою. В той час імператором був Клавдій, який виганяв зі столиці всіх євреїв. Через це сімейній парі довелося покинути місто. Переїхавши до Коринфи, Акила зустрів апостола Павла і став його учнем. Пізніше разом із дружиною прийняв хрещення. Подружжя допомагало поширювати християнство в Іраклії, де Акила став єпископом, а його дружина помічницею. Вбили їх обох язичники, яким не сподобалося, що подружжя сповідує християнство.

Що не можна робити цього дня

  • Не варто вести ділові переговори або розривати вже наявні зв’язки.
  • Не викидайте залишки зі свого столу, їх краще віддати тим, хто потребує допомоги.
  • Не сваріться, не лихословте і не лайтесь.

Народні прикмети і традиції на 27 липня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: на сході яскраво-червоне сонце ховається за хмарами — чекайте на дощі;
  • суха погода означає теплу осінь;
  • до 27 липня дерева починають червоніти — буде багато грибів в лісі;
  • у водоймах плавають чайки — погода буде доброю;
  • дощить — ще цілий тиждень буде мокра погода;
  • грім глухий — до тихого дощу, а гучний — до зливи.

Наші предки в давнину вважали, що цього дня потрібно догоджати польовим духам. Тому люди несли в покоси горщик з кашою чи пучок жита, залишали їх там. Часто цього дня йшли грозові дощі, тому намагалися без потреби зайвий раз не виходити з дому. Після теплих дощів в лісах з’являлося багато грибів. Збирати їх зазвичай йшли діти, тому що дорослі були зайняті у полях. Вірили, що 27 липня можна вирушати у далеку подорож.

Погода на 27 липня

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сьогодні, 27 липня, в Києві хмарно, вночі дощ із грозою, який відновиться в другій половині дня, а ввечері зміниться на сильний дощ. У Львові ранок та день хмарні, ввечері ясно, вночі сильний дощ, який до ранку послабшає, але йтиме до вечора. У Харкові похмуро, без опадів. В Одесі хмарно, вночі дощ із грозою, який до ранку закінчиться, вдень він розпочнеться знову та послабшає до вечора.

Температура повітря в Києві — +23 вдень та +19 вночі. У Львові — +15 вдень та +13 вночі. У Харкові — +33 вдень та +21 вночі. В Одесі — +24 вдень та +20 вночі.