Володимир Зеленський здійснив візит до США, де в ці дні Конгрес приймає фактично доленосне для України рішення про продовження фінансування країни в умовах повномасштабної агресії з боку Росії.

Цього року виділення багатомільярдного пакету допомоги виявилося пов’язаним з політичною боротьбою напередодні президентських виборів, тому є всі підстави вважати, що необхідних домовленостей не буде досягнуто, і в новий рік Київ увійде без впевненості в наявності достатньої кількості ресурсів для продовження боротьби.

Щоб вплинути на рішення членів Конгресу, глава України виступив перед Сенатом, а також провів зустріч із президентом Джо Байденом, за підсумками якої відбулася пресконференція, в ході якої одна з представниць ЗМІ поцікавилася, чи засмучений Зеленський, що фінансова підтримка України від США зменшується.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У відповідь український лідер зазначив, що робота над цим питанням ще продовжується.

“Я не засмучений, тому що цю битву я не програв”, – заявив він.