Військовий аналітик та ветеран АТО Євген Дикий вважає, що війна в Україні могла закінчитися ще у 2022 році, якби Захід надав Україні необхідну військову допомогу вчасно.

За його словами, зброя, яка надійшла в Україну у 2023 році, мала б прибути вже у 2022 році. Тоді росіяни б не встигли підготуватися та укріпити свої позиції.

“Якби б ця допомога прийшла нам у 2022, то ця війна закінчилася б у 2022. Окупантів можна було розбити до того, як вони проведуть масову мобілізацію. Такий шанс був, на нього нам просто не дали заліза. Це повністю змінило хід війни”, — каже Євген Дикий.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він також вважає, що Захід не був готовий до війни в Україні.

“Ми можемо поговорити про те, який поганий Захід, який поганий стратег Байден, і це правда. А Шольц порівняно з ним взагалі не стратег. Але для нас немає іншого Заходу, немає іншого світу — ми маємо виграти і вижити в реальному світі”, — каже військовий аналітик.