Капітан ЗС РФ Ілля Туманов, який був помічником штурмана винищувача-бомбардувальника Су-34, розповсюдив інформацію про вбивство льотчика Євгена Бестужева-Рюміна (позивний “Бес”) у Воронежі.

У своєму телеграм-каналі Fighterbomber Туманов заявив, що невідомі розстріляли пілота і що нібито з його тіла дістали 7 куль.

“На жаль, дива не сталося. Від отриманих поранень “Бес” помер в одній із лікарень міста Воронеж, де лікарі добу боролися за його життя”, – написав військовий блогер.

Він також заявив, що влада намагалася приховати інформацію про вбивство відомого льотчика.

Євген Бестужев-Рюмін, за даними Fighterbomber, був пілотом бойового вертольота “Мі-8” ВКС РФ та брав активну участь у війні проти України. У лютому 2022 року він посадив гелікоптер на аеродромі Гостомель під Києвом. Його борт було підбито із ПЗРК. Останнім часом не літав, оскільки його перевели тренувати льотчиків в академії ВПС РФ.

Згодом автор каналу Fighterbоmber спростував свою ж новину. Він запевнив, що інформацію про смерть “Беса” йому повідомив “давній друг. 18 років знайомі”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Блогер перепросив за розповсюдження брехливої інформації.

“Якщо треба, я за свої слова та дії відповім”, – додав він.