Після початку повномасштабного вторгнення Нацбанк України обмежив будь-які операції з валютою країни-агресора, але до 24 лютого на рахунках українці мали десятки мільярдів російських рублів, які відразу перетворилися на фантики.

Вирішити проблему нещодавно взялися депутати Верховної Ради. Як повідомили у НБУ, зараз на підписі у Володимира Зеленського лежить проєкт закону, згідно з яким українцям дозволять здійснити обмін російських та білоруських рублів, але лише один раз.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Для цього необхідно буде подати спеціальну заявку, після чого буде здійснено відповідну операцію. Таку можливість буде надано до 31 грудня 2024 року.

Підраховано, що обміну підлягатиме рублева маса еквівалентна 1,7 мільярда гривень. Участь в обміні братимуть банки РФ і Білорусі, які не перебувають у списку санкцій.