Через нерішучість країн Заходу у Росії вперше з’явилися реальні шанси перемогти у війні в Україні. Про це пише видання The Economist.

Видання пише, що у світлі останніх подій в Україні, видається, що президенту Росії Володимиру Путіну випала непередбачувана можливість виграти війну. І це стало можливим через нерішучість Заходу у наданні допомоги та відсутність стратегічного бачення.

“Однак фаталізм, самовдоволення і шокувальна відсутність стратегічного бачення заважають, особливо в Європі. Заходу необхідно терміново позбутися летаргії заради себе й заради України”, – зазначає видання.

Однією з ключових причин можливої перемоги Путіна є той факт, що успіх війни залежить від витривалості, а не від захоплення території. За словами The Economist, жодна армія не може витіснити іншу з території, яку вони наразі контролюють. Журнал вважає, що воєнна ситуація в Україні трансформується в війну захисників, яка може тривати довгі роки.

За оцінкою The Economist, у 2024 році Росія буде в сильнішій позиції для боротьби завдяки більшій кількості дронів і артилерійських снарядів, успішній тактиці радіоелектронної боротьби, а також відносній байдужості Путіна до втрат у власній армії.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливим фактором, який підкреслює видання, є споживання російською військовою машиною ресурсів з інших країн, таких як Іран і Північна Корея, які стали каналами постачання необхідних товарів. Захід також не зміг обмежити доходи від російської нафти через неефективну стратегію ціноутворення.

Відзначається, що хоча західні уряди заявляють про свою підтримку України, глобальні опитування свідчать про широко спектральні сумніви в цьому питанні.