Яблука та груші є одними з найпоширеніших фруктів у наших краях, що заробили популярність завдяки своїм смаковим якостям та здатності зберігати свіжість протягом місяців.

Але чи замислювалися ви над тим, що з них корисніше? Дивно, але відповідь на це питання вже давно є, і вона більш ніж однозначна.

Як розповів лікар Юрій Габорець у своєму Instagram, при виборі між грушею та яблуком слід схилитися до другого варіанту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами фахівця, в яблуках міститься пектин, який допомагає печінці, шлунку та підшлунковій. Також у них багато вітамінів: групи В, С, корисних кислот та фітонцидів.

Груші, у свою чергу, багаті фолієвою кислотою і калієм, а також мають онкопротекторну властивість. Але у цих фруктах багато цукру.