В Україні після початку повномасштабного вторгнення РФ під заборону потрапила Комуністична партія. Але цього, як виявилось, було замало, адже дітище Петра Симоненка за роки діяльності обросло численним майном, яке розтягнуте по всій країні.

Тепер до завдань держави входить пошук цих активів та їхня націоналізація, але зробити це не так просто, адже комуністи вчасно схаменулися і перевели половину майна у власність фіктивного фонду, оформленого на дітей Симоненка.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Йдеться про існуючий лише на папері «Благодійний фонд сприяння соціально незахищеним верствам населення». Попри гарну назву, головним завданням організації є утримання «золота Компартії», на яке вже розпочав полювання Мін’юст.

Нещодавно у цьому процесі намітилися зрушення. Наприклад, нерухомість фонду у центрі Києва, рішенням столичного суду, було заарештовано. На розгляд очікують і позови міністерства щодо інших об’єктів.