На Львівщині чоловіка взяли під варту за використання зброї після зауваження стосовно російської мови.

Як повідомило видання ZAXID.net, Валентин Побоков влаштував стрілянину зі стартового пістолета в чоловіка, що зробив йому зауваження про використання російської мови.

Подія сталася у вересні 2021 року в кафе Червонограда. Тоді 34-річний обвинувачений, який перебував у нетверезому стані, вистрілив у бік чоловіка зі стартового пістолета, коли почув зауваження щодо спілкування російською мовою.

Під час суду Валентин Побоков не визнав свою вину і стверджував, що не порушував громадський порядок. За його словами, він разом зі знайомим прийшов в кафе, щоб випити, а інший відвідувач кафе в образливій формі висловлював своє обурення йому за використання російської мови. Побоков витягнув стартовий пістолет, спрямував його на чоловіка та вимагав вибачення. Однак він не мав певності, чи натискав на курок.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Версія потерпілого наступна: Побоков і його знайомий з’явилися в кафе, коли заклад вже закривався, і чоловіки неадекватно поводилися, вимагаючи обслуговування. Після зауваження Побоков витягнув пістолет і двічі вистрелив, а потім ударив чоловіка прикладом по голові.

Суддя Юлія Дем’яновська визнала Побокова винним у хуліганстві, призначивши йому три роки позбавлення волі.