Генерал Сергій Наєв зауважив, що скорочення допомоги Заходу загрожує обороноздатності України, ризик розширення конфлікту за межі сходу та півдня країни.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант висловив серйозні обґрунтування стосовно небезпеки скорочення допомоги Заходу для України та попередив, що це може вплинути на її обороноздатність. У коментарі для ABC News, він поділився своїми переконаннями щодо потенційних наслідків такого рішення.

За словами генерала Наєва, Росія активно розвиває виробництво зброї та вдосконалює свої технології, ставлячи під загрозу стабільність на сході та півдні України. Він відзначив, що війна за ресурси є фактором у сучасній геополітичній картині, а Росія отримує свої ресурси через “Ось зла”, включаючи Північну Корею та Іран.

“Ми розуміємо, що зараз триває війна за ресурси. Російська Федерація свої ресурси отримує за допомогою “Осі зла” – це Північна Корея, це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби протиповітряної оборони, протистоїмо Російській Федерації з її ресурсами”, – підкреслив Наєв.

Генерал наголосив на важливості технологій у веденні ефективної оборони та висловив обурення можливим скороченням допомоги в цьому контексті. Він підкреслив, що Україна успішно використовує отриману допомогу для створення та підтримки мобільних вогневих груп.

“Технології – це критично. Якщо старій радянській техніці на ціль потрібно витратити 100 снарядів, то західній потрібно значно менше, менше ніж десять. Тому технології завжди мають перевагу, і я ще раз підкреслюю: ця допомога для нас дуже-дуже важлива”, – наголосив командувач Об’єднаних сил.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Завершуючи своє звернення, генерал Наєв попередив, що якщо Росія не зупинить своє виробництво зброї та технологічний прогрес за допомогою своїх союзників, конфлікт може вийти за межі сходу та півдня України.

“Ми готуємося до цього. Будуємо оборону, заміновуємо та тренуємо наші сили”, – підсумував генерал-лейтенант Сергій Наєв.