Російську владу звинуватили в викраденні українського зерна з метою повторення Голодомору у XXI столітті.

Українське Головне управління розвідки на 90-ті роковини Голодомору, зробило заяву щодо дій російської влади в рамках війни. В їхньому Telegram-каналі стверджується, що Росія, викрадаючи зерно з України, має план викликати штучний голод і повторити трагедію Голодомору вже у XXI столітті.

“Нестерпні муки українців були гіршими за саму смерть, а правду про голодомор Росія приховувала завжди, хто б не сидів у кремлі. План путінського режиму викрасти в України зерно перед повномасштабним вторгненням і повторити голодомор вже у XXI столітті разом з іншими воєнними злочинами Росії вкотре доводять — геноцид був і є системним елементом московської політики”, – йдеться у дописі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Українське Головне управління розвідки наголошує, що геноцид — це системний елемент політики Російської Федерації. І геноцид 1932-1933 років, і штучні голодомори 1921-1923 та 1946-1947 років Москва робила для того, аби цілеспрямовано знищити мільйони українців.

Розвідники зауважують, що “за усі жахливі злодіяння Москва не була покарана жодного разу”. Втім, “час безкарності потворної імперії минув”.