Президент України Володимир Зеленський 24 листопада провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Серед ключових тем обговорювалися питання мобілізації, демобілізації, роботи військкоматів та військово-лікарських комісій.

Зі згаданих питань готуються комплексні рішення. Подробиці розкрив сам глава держави.

“Ставка. Складні питання: мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація, строковики”, – перерахував Зеленський ключові проблеми, що обговорювали учасники засідання цього разу.

Зі згаданих питань доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони України Рустем Умєров, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також учасники засідання заслухали доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, директора ДБР Олексія Сухачова та першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка.

“Доручив їхнім відомствам підготувати комплексні рішення”, – резюмував президент.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зеленський не розкрив деталей щодо того, які саме комплексні рішення готуються у зв’язку з питаннями мобілізації, демобілізації та ротації. Однак, виходячи з ключових проблем, що обговорювалися на засіданні Ставки, можна припустити, що очікуються зміни в правилах цих процесів.

Так, можливі зміни в термінах мобілізації та демобілізації. Також можна припустити, що буде вдосконалена система роботи військкоматів та військово-лікарських комісій. Крім того, можливо, будуть внесені зміни в порядок ротації військовослужбовців. Ці питання раніше підіймали представники пропрезидентської парламентської фракції “Слуга народу”.