18 листопада спецпризначенець Служби безпеки України побив рекорд з дальності стрільби.

Снайпер СБУ ліквідував ціль, яка знаходилася на відстані 3,8 км. Попередній рекорд становив 3540 метрів – його встановив канадський снайпер в Іраку.

Боєць Сил оборони України стріляв з української гвинтівки “Володар Обрію”, повідомила пресслужба СБУ.

“Володар Обрію” — це багатоцільова мультикаліберна снайперська гвинтівка, розроблена українською компанією “Маяк”. Гвинтівка була представлена у 2020 році та пройшла успішні випробування на полігоні.

Гвинтівка має модульну конструкцію, що дозволяє використовувати її у різних калібрах, а також змінювати конфігурацію під різні завдання.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Володар Обрію” має вагу 16,7 кілограма, довжина понад 1,5 м. Гвинтівка оснащена оптичним прицілом, сошками та іншими необхідними пристосуваннями.

Гвинтівка має високу точність та надійність. Вона може використовуватися для снайперської стрільби на відстань до 1500 метрів. Максимальна дальність прицільного пострілу 3200 м, а заявлена ефективна дальність снайперського пострілу ‒ 2500 м.