Росія розпочала захоплення українських ферми майже одразу після повномасштабного вторгнення, бажаючи спричинити голод в Україні.

За інформацією видання The Independent, російський диктатор владімір путін може отримати новий ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду за черговий воєнний злочин. Цьому є докази, що росія хотіла влаштувати в Україні умисний голод, готуючись заздалегідь.

Експерти з прав людини з’ясували, що росія мала план викрадення запасів українського зерна та заморення громадян України голодом ще за кілька місяців до початку повномасштабної війни.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У звіті міжнародної юридичної компанії з прав людини Global Rights Compliance (GRC) йдеться, що російська армія, вдершись в Україну, націлено рухалися у багаті зерном райони та регіони, де виробляли продукти.

Для втілення цього плану ще у грудні 2021 року у РФ почали закуповувати вантажівки для перевезення зерна. Також було придбано три нові суховантажі довжиною у 170 метрів. Це може вказувати, як вважають експерти, на плани щодо розкрадання продовольства в Україні у дуже великих масштабах.