Скандально відома Ірина Фаріон, яка нещодавно образила українських військових, виправдалася за те, що розкрила персональні дані студента, який підтримує Україну, але проживає в Криму.

Хлопця затримала ФСБ після того, як Фаріон опублікувала скриншот його повідомлення з його особистою інформацією у себе в Telegram-каналі.

Українці обурилися, але мовознавиця заявила, що не знала, звідки цей юнак, від якого вона отримала листа. Хоча автором листа був Максим Глебов, який розповів їй, що навчається на філології та чекає на звільнення півострова ЗСУ.

За словами Фаріон, це чергова провокація, нібито через неї затримали студента. Вона заявила, що це гебістська тактика ворога, а її підтримують сотні людей. А боротися з ворогом треба публічно.

Зауважимо, що студент у листі писав, що навчається у Севастополі на факультеті української філології та чекає на ЗСУ. Він писав, що хоче чути від захисників, які визволятимуть Криму, не “мову окупації”, а українську. Студент подякував Фаріон за позицію щодо мови.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після публікації скриншот повідомлення Максима, українці застерігали її від того, що російські спецслужби можуть використати ці дані. Фаріон це проігнорувала, але окупанти все добралися до хлопця та змусили вибачитися на камеру за написане. Також затримано його друзів з проукраїнською позицією.