Після того, як окупанти вчинили черговий воєнний злочин і підірвали дамбу Каховської ГЕС багато екологів били на сполох і попереджали, що наслідком теракту стане спустошення територій та поява регулярних пилових бур.

Але, на щастя, цього не сталося. Через збіг обставин на місці водосховища почалося активне зростання рослинності і тепер площа молодого лісу вже зрівнялася з розміром усіх лісів, що нині існують у Херсонській та Запорізькій області.

Втім, майбутнього в цього лісу немає, адже ідеальні умови для його зростання існують тільки зараз, поки ґрунти, що десятиліття перебували під водою, насичені живильною вологою.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Незабаром верби і тополі вберуть всю цю рідину, після чого їм не залишиться нічого, крім засохнути.

«Ні про які майбутні ліси на дні колишнього водосховища не йдеться», — вважає директор Інституту водних проблем НАН України, доктор технічних наук Михайло Ромащенко, заявляючи, що найкращим рішенням було б відновлення водосховища.