Дмитро Ярош вирішив висловити свою думку щодо використання українськими бійцями на фронті російської мови.

Заяву щодо цього засновник «Правого сектору» зробив після скандалу, спровокованого провокаційним висловом Ірини Фаріон про те, що російськомовні бійці ЗСУ не є українцями.

Раніше Ярош публічно засудив такі слова мовознавця, але тепер зазначив, що російська в українських окопах все ж таки звучати не повинна.

За словами командира УДА, для Москви її імперія закінчується там, де закінчується російська мова, а це означає, що українці мають вести, зокрема, війну проти ворожої мови.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Ти – на війні. На війні проти нашої колективної смерті, проти імперського “російського світу”, а отже – проти їхнього культурного шовінізму, проти російської мови також”, – звернувся він до наших бійців.

Водночас Ярош підкреслив, що використання російської в жодному разі не применшує того подвигу, який бійці ЗСУ здійснюють щодня.