У Дніпровському державному медичному університеті (ДДМУ) трапився мовний скандал, оскільки одна з викладачок нібито вимагала у студентки відповідати на парі російською мовою.

Про такий випадок повідомив підприємець Андрій Табінський у Facebook, який почув історію з перших уст. За його словами, після відмови виступати мовою країни-агресорки викладачка не захотіла приймати її відповідь.

Кричущий інцидент відбувся на парі “Пропедевтика внутрішніх хвороб”. Її викладає Людмила Іванівна Новоженіна, яка і заборонила третьокурсниці Магдалині Пельчар відповідати державною.

Студентка сказала, що не знає російську мову, бо її не вивчала, і розмовляти нею не буде. Викладачка на це сказала, що їй треба їхати навчатися до Львова або Кембриджа, бо у себе на практичних заняттях вона хоче чути тільки російську.

Табінський назвав дії викладачки “дискримінацією за мовною ознакою”, а також порушенням законодавства України, а під час війни – це практично робота на ворога.

Здебільшого користувачі мережі переконані, що керівництво вишу має звільнити викладачку, оскільки такі люди не повинні працювати у сфері освіти.

Також користувачів здивувало, що інші студенти ніяк не реагували на російську мову на занятті.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Студентка, яка заступилася за українську мову, не дала себе зламати. Українці шкодують, що сотні студентів проходять через цю викладачку і навіть переходять на мову окупанта.

Деякі користувачі мережі навіть заступилися за Новоженіну, називаючи її “чудовим викладачем”, яка нібито ніколи не забороняла відповідати українською мовою. Одна студентка фактично підтвердила, що пари відбуваються російською мовою.

Користувач Facebook Den Gasanov назвав усе наклепом, бо деякі слова є “брехнею”, а викладачка, яка потрапила у скандал, – “справжня патріотка України”.