Наваристий і жирний суп із лимоном та копченостями, такий як солянка, може згубно впливати на любителів підкріпитися, у яких спостерігаються проблеми зі здоров’ям. Ситна страва має безліч побічних ефектів, про які розповів дієтолог Ігор Торопег.

“По-перше, у солянці багато продуктів переробленого м’яса. Там містяться ковбаси, сосиски, копченості, солоності, гострі приправи. Через велику кількість насичених жирів солянка не корисна будь-яким людям, особливо з серцево-судинною патологією, порушенням холестеринового обміну”, – сказав він.

Дієтолог вважає, що споживання цього супу є ризиком щодо захворювання на атеросклероз, оскільки страва може мати подразливу дію на шлунок.

Фахівець каже, що додані до солянки лимон, каперси та соління протипоказані людям з гастритом, виразковою хворобою шлунка, дванадцятипалої кишки та при захворюваннях підшлункової залози.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Через свій агресивний склад такий суп протипоказаний людям, які мають проблеми з ШКТ. Крім того, якщо тварин годували антибіотиками, у бульйон можуть потрапити шкідливі речовини”, – додав він.

Дієтолог радить людям із проблемами зі здоров’ям утриматися від вживання солянки або вживати її в обмежених кількостях.