В акваторії Білого моря підводний крейсер Імператор Олександр III успішно провів випробувальний пуск ракети “Булава”, що стало кінцевим елементом ядерних випробувань.

Як повідомили У міністерстві оборони РФ, атомний ракетний підводний крейсер Імператор Олександр III “успішно виконав випробувальний пуск ракети “Булава. Випробування пройшли у Білому морі”.

Зазначається, що під час завершального етапу програми випробувань новий атомний ракетний підводний крейсер стратегічного призначення “Імператор Олександр Третій” “успішно виконав пуск міжконтинентальної балістичної ракети морського базування “Булава” з акваторії Білого моря бойовим полем Кура на півострові Камчатка”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Міноборони РФ запевнили, що все пройшло в штатному режимі – ракети досягли запланованого району. Після цього випробування підводний крейсер “Імператора Олександра III” має увійти до складу ВМФ.

Тим часом українська розвідка зазначила, що 1 листопада Росія здійснила невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 “Ярс”. За даними ГУР, ракета “Ярс” збилась з курсу.