У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли про нові дрони російських окупантів, які є видозміненою та удосконаленою версією “Ланцетів”.

Представник ГУР Андрій Юсов в інтерв’ю “РБК-Україна” заявив, що поки ворог не використовує масово ці дрони на фронті, але “це завжди додатковий фактор ризику”.

За його словами, “Изделие-53” – це удосконалена версія БПЛА “Ланцет”. При цьому дрон-камікадзе “Изделие-54” – спрощена та дешевша версія Shahed-136, як заявляють самі росіяни.

Юсов зауважив, що досить дискусійним питанням є автоматичне коригування, наведення та розпізнавання цілі цими дронами. Ця інформація потребує перевірки, оскільки на заяви росЗМІ опиратися не можна.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте розвідка точно зафіксувала, що видозмінені “Ланцети” вже на фронті. Це нова небезпека для українських військових.

“Изделия-54” також має назву “Італмас”, яка походить від торгівельного комплексу, де збирають та виготовляють ці ударні дрони. В Україні такий БПЛА називають “газонокосаркою”.