В Україні значно збільшилася кількість судових процесів громадян із ПФУ через вимоги підвищення пенсій. Такою інформацією ділиться видання “Телеграф”.

Як повідомляється в статті, левову частку позовів подають військові пенсіонери, які через суд намагаються домогтися збільшення і так чималих, за вітчизняними мірками, виплат.

Приміром, лише по Полтавській області таких звернень до суду вже зареєстровано 7 тисяч. З них поки що вдалося розглянути лише 4 тисячі позовів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Вони і так отримують пенсії вдвічі більше за середні і масово судяться, щоб їх ще збільшити», — поскаржився в розмові з журналістами один із начальників регіонального відділення Пенсійного фонду.

Як відомо, зараз середня «військова» пенсія в Україні становить 5,4 тисячі гривень, тоді як соціальні виплати перебувають на рівні 2,4 тисячі гривень на місяць.