Після того, як російські війська окупували Донецьк, а російська влада оголосила про “приєднання” міста до РФ, місцеві мешканці не перестають жалітися на важке життя.

Донецьк стає депресивним містом, як і всі населені пункти, куди росіяни поставили керувати окупаційних представників.

OBOZ.UA поспілкувався з мешканцями Донецька, які розповіли про життя в окупації.

Зазначається, що центр міста ніби не має проблем із продуктами та товарами широкого вжитку, однак дещо все ж купити неможливо. Для прикладу, важко купити яловичину, сало та свинячі ребра коштують дорожче, ніж навіть у Києві. З рибою теж не склалося – вона або не продається, або час від часу з’являється на прилавках, але “ціни – космос”.

Місцеві кажуть, що молочні продукти та яйця тут переважно “завозні”. Також спостерігається зниження кількості “тутешніх” овочів та фруктів.

Проблеми є й комунальні, особливо з водою, яку дають за графіком. Більшість мешканців отримують водопровідну воду увечері упродовж 3-4 годин. Напору немає, а ще вона брудна.

Донеччани змушені купувати воду на лише для пиття та приготування їжі, а й для того, аби помитися.

За словами однієї з мешканок Калінінського району Донецька, за шість літрів води їй доводиться викладати 80 рублів (32 грн).

Що стосується ліків, то вони в аптеках переважно російські. А медицина, як сказала жінка, “летить у прірву”.

“Більшість місцевих досвідчених лікарів виїхала ще в 2014 році, друга хвиля була в лютому 2022 р. Велика проблема і з діагностичним обладнанням, яке, звичайно ж, ніхто не оновлює, а за роки окупації воно виробило свій ресурс”, – додала жінка.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

До того, додала вона, без хабаря лікарі навіть не подивляться в бік пацієнта.

“Іноді думаю, що дешевше померти”, – пожалілася вона.

За її словами, всі, хто залишився в окупації, “приречені”.