Від початку року у Києві у “Вікно життя” підклали вже третю дитину. Цього разу – 24 жовтня о 21:30 – батьки відмовилися від новонародженого хлопчика.

На ньому був новий і чистий одяг, а закутали його у речі, що зазвичай породіллям видають у пакунку малюка ще в пологовому. Там знайшли й записку, де значилася дата народження немовляти – 18 жовтня 2023 року. А ще було вказано, що він отримав щеплення.

Медики назвали хлопчика Назаром. Його для початку обстежили та нагодували.

“Вже підготували документи, які необхідні для передавання його до Служби у справах дітей. Тому зараз чекаємо на візит представників служби та будемо його переводити до будинку дитини”, – розповіла співробітниця лікарні Олена Тетеріна.

Потім представники служби мають оформити дитині документи та записати в них ім’я, яке вигадають самі.

Лікарі кажуть, що проєкт “Вікно життя” у столиці існує вже 9 років. За цей час в Києві у віконця підклали 9 дітей. Перші три роки ці “Вікна життя” взагалі пустували.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Породіллям, які після пологів хочуть відмовитися від немовлят анонімно нагадують: все відбувається просто – дитину кладуть у спеціальну виїмку в стіні, яка позначена написом “вікно життя”. Потім потрібно натиснути кнопку дзвінка й піти геть. Чергові медичні працівники відреагують на сигнал і заберуть маля.

У жінок є два місяці, щоб передумати й забрати дитину. Після цього часу немовлят готують до всиновлення.