Щоб довго не вигадувати, що приготувати на обід, зробіть таку запіканку з куркою та шпинатом. Усі компоненти потрібно просто подрібнити і запекти у духовці. Технологія максимально проста і бюджетна.

Ідея приготування ситної курячої запіканки зі шпинатом і помідорами опублікована на сторінці фудблогерки Катерини в Instagram. Страва виходить дуже соковитою.

Інгредієнти:

  • куряче стегно або філе – 1 шт.
  • куряче яйце – 1 шт.
  • шпинат свіжий (можна морожений)
  • сир твердий – 50 г (+пармезан)
  • сметана 20% – 3 ст.л.
  • манка – 1 ч.л.
  • спеції за смаком (чорний перець, паприка, часник, орегано або італійські трави)
  • помідори чері (4-5 шт. залежно від розміру)

Спосіб приготування:

Куряче стегно розбираємо.

Філе/м’яку частину кладемо в блендер, додаємо шпинат (можна обдати окропом), подрібнюємо.

Збиваємо яйце, сметану, спеції і 1/2 частину сиру в однорідну масу, додаємо манку, перемішуємо.

Помідори чері розрізаємо на половинки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Силіконові формочки для кексів змащуємо маслом гхі, викладаємо курку зі шпинатом.

Заливаємо яєчною сумішшю, кладемо зверху помідори чері, притрушуємо сиром.

Розігріваємо духовку, випікаємо за температури 180 градусів приблизно 40 хвилин (дивимося по золотій скоринці та готовності).