Лікарі розповіли про серйозні ознаки проблем із серцем, при яких треба викликати “швидку” допомогу.

Видання The Sun пояснило, що проблеми із серцем можуть проявлятися не тільки болем у грудях, коли ви напружуєтеся, але й іншими способами.

Ось важливих вісім ознак того, що з серцем щось не так:

Відчуття незвичної втоми. Якщо ви мало відпочиваєте та багато працюєте, то проблеми із серцем тут ні до чого. У разі постійного відчуття втоми, коли на це причин немає, справді може бути симптомом серцевої недостатності.

Погане самопочуття. Цей симптом може бути проявом й інших недуг, як от тривога або вагітність. За словами професора Девіда Ньюбі з Британського кардіологічного фонду, саме час викликати швидку, якщо виник сильний біль у грудях, навіть у той час, коли ви просто сидите.

Крім цього, на проблеми з серцем можуть вказувати біль у животі, відчуття печіння в грудях або шлунку. Все тому, що серце поруч із стравоходом. Ознаками стенокардії можуть бути задухою та стисненням в горлі.

Дискомфорт у щелепі, спині або животі. Лікар-кардіолог додав, що серцеві напади можуть проявлятися болем у щелепі, спині, шиї, руці та навіть животі. Деякі дослідження вказують, що не всі жінки відчувають “типові” системи серцевого нападу.

Набряклість стоп і щиколоток. Не варто ігнорувати набряклі стопи та щиколотки, бо такі збільшення вказують на проблеми із серцем зокрема.

Запаморочення або відчуття непритомності, нудоти. Ці ознаки можуть сигналізувати про проблеми із серцем.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Задишка. Ви можете відчувати задишку, виконуючи звичайні справи, які ви робите щодня. Якщо раніше у вас такого не було, то це потенційна небезпека серцевої хвороби (ішемічної хвороби, серцевої недостатності, фібриляції передсердь).

Сильне потовиділення. Якщо причин на збільшення пітливості немає, а також у грудях болить, то це ознака того, що вам потрібна негайна медична допомога.

Нерегулярний пульс. Професорі Ньюбі пояснив, якщо серце працює хаотично, то це вірна ознака того, що час на прийом до лікаря.