Ракетний удар по кафе у Грозі, що на Харківщині, навели двоє братів Мамонів. Хоч і вони втекли до росії після деокупації регіону, але продовжувалися контактувати зі знайомими з рідного села та України.

Джерела в правоохоронних органах у коментарі ТСН.ua розповіли, що нині брати оселилися у Бєлгородській області РФ. Проте у них залишилися зв’язки з ріднею та знайомими, які мешкають в Україні.

Один з Мамонів до війни працював у Державтоінспекції Харківської області (ДАІ від листопада 2015 року – ред.). Після окупації частини регіону брати стали колаборантами та почали працювати на ворога у так званій “поліції”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Раніше СБУ вже повідомила, що обидва брати разом зі своїми сім’ями втекли до росії. Там вони продовжували працювати на окупантів. За вказівками кураторів вони розгорнули власну мережу інформаторів в Україні, які навіть не знали, що зливають інформацію ворогу. Своїх односельців, родичів, друзів та знайомих Мамони використовували “втемну”. Вони з нібито дружніми намірами писали людям та випитували про дислокацію українських захисників та події, пов’язані з цим.

5 жовтня вони навели ракетний удар “Іскандером” по селі Гроза Куп’янського району, де проводилося перепоховання захисника України. Під час поминок ракета прилетіла по кафе у цьому населеному пункті. Загинуло майже 60 цивільних осіб.