Багато українців сьогодні з нетерпінням чекають на смерть Володимира Путіна, вважаючи, що смерть диктатора призведе до завершення війни. Тим часом є всі підстави припускати, що зі смертю кремлівського лідера ситуація на полі бою тільки погіршиться.

Як пояснив військовий експерт Олег Жданов, історія показує, що ситуація в період політичної трансформації країни після смерті автократа може стати жорсткішою.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Зазвичай перехідний момент між диктатурою та більш демократичним перетворенням країни, він може відрізнятися більшою жорсткістю саме диктаторських законів, якщо одразу не станеться надлом», — пояснив фахівець.

Водночас Жданов зауважив, що навіть зараз немає підстав стверджувати, що справжній Володимир Путін живий. Цілком можливо, роль глави РФ, за рішенням Ради безпеки РФ, вже давно грають дублери, щоб уникнути політичної турбулентності в країні.