18 жовтня на Житомирщині 60-річний грибник знайшов у лісі склад боєприпасів. Чоловік одразу ж повідомив про це правоохоронців, і поліцейські-вибухотехніки знешкодили небезпечний арсенал.

На місці події було виявлено понад 700 патронів, більше десятка різних гранатних пострілів, понад двох десятків артилерійських пострілів, металеві ящики з боєприпасами, метальний заряд до артилерійського пострілу, близько 16 снарядів різного калібру, ще 4 постріли та 3 фрагменти снарядів.

Поліцейські-вибухотехніки виявили, що боєприпаси були в поганому стані та становили небезпеку. Вони були знищені на місці.

Нині слідчі встановлюють походження боєприпасів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Поліцейські нагадують, що при виявленні будь-яких предметів, які можуть становити небезпеку, слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • Не підходьте до підозрілої знахідки, нічого не торкайтеся та не пересувайте.
  • Не користуйтеся безпосередньо поблизу знахідки засобами мобільного зв’язку, адже це може спровокувати вибух.
  • Обережно відійдіть на безпечну відстань (бажано, не менше 800 м). Якщо є можливість, сховайтеся за будівлею або іншою захисною перешкодою.
  • Повідомте про своє місцеперебування до поліції чи рятувальникам за телефонами 101, або 102.
  • Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки.

У разі необхідності відлучитися, позначте місце знахідки зламаними гілками, камінцями, зав’яжіть яскраву ганчірку чи скористайтеся іншими доступними способами.