Російська авіація далекої дії від 21 вересня й до 13 жовтня, тобто 21 день, не завдавала ракетних ударів по Україні. Це може бути свідченням того, що країна-агресор накопичує ракети для масованих повітряних атак у зимовий період, спрямованих на критичну інфраструктуру.

Так припущення висловили в британській розвідці. Зведення опублікували вранці п’ятниці в соцмережі Х (Twitter) Міністерства оборони Великої Британії.

Іноземні фахівці охарактеризували таку доволі тривалу перерву в російських ракетних ударах як “щось незвичайне”.

Зазначається, що остання подібна пауза була в період із 9 березня по 28 квітня 2023 року й тривала впродовж 51 дня.

Причину розвідники вбачають у тому, що РФ майже вичерпала свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів після зимової кампанії ударів по критично важливій інфраструктурі України. Зокрема, йдеться про крилаті ракети великої дальності Х-101 класу “повітря – земля”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Цілком імовірно, що російська дальня авіація зберігає існуючі запаси ракет, а також використовує цю паузу для збільшення придатних для використання запасів, чекаючи подальших важких ударів по Україні взимку”, – йдеться в повідомленні розвідки Британії.

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат теж застеріг про те, що ворог накопичує ракети для ударів по Україні взимку. Одним зі свідчень цьому є те, що нині РФ здійснює масовані атаки переважно дронами-камікадзе.